Direktlänk till inlägg 24 november 2009

En tanke om julpynt

Av miljobloggen - 24 november 2009 20:24

 

Var på myrorna idag och letade adventsgrejer till nya lägenheten och gladdes åt mina fynd! En fönsterstjärna i trä (15kr), en elljusstake (25kr), en adventsljusstake (5kr!) och fyra glögglas (5kr/st). Gjorde dock en chansning med tanke på att varken stjärnan eller elljusstaken lyste när jag kopplade in dem i ett uttag i affären men som tur var visade det sig att stjärnan bara behövde en ny lampa medan det räckte med att pilla lite i ljusstaken för att den skulle fungera.


Med tanke på att dessa två saker inte verkade fungera vid första försöket undrar jag om det är så att de som skänkt dem helt enkelt inte orkade bry sig om att fixa sakerna och för att lätta samvetet gav bort sakerna åt någon annan att laga efter att de ersatt dem med nya pynt. Nu fick ju jag köpa mina pynt billigt och sakerna kom till nytta i alla fall men jag kan bara tänka mig hur många som inte bryr sig alls och bara slänger saker istället för att se efter om man kan laga dem eller bara byta ut en glödlampa (det är förstås jobbigt med seriekopplade ljusstakar men det tog typ 30 sekunder för mig att testa alla lamporna). Jag såg ett program på tv i våras där de visade en container full med fungerande ljusslingor och annat som folk slänger efter jul. Saker som ofta fungerar som det ska men det är så billigt och mycket enklare att köpa nytt nästa år istället för att ta hand om dem.


Undrar egentligen hur mycket sån här onödig konsumtion bidrar till växthuseffekten och andra miljöproblem! Skärp er Sverige och sköt om era grejer!!!

 
ANNONS
 
Ekomuppen

Ekomuppen

30 november 2009 21:12

Håller med.

Jag fick en ljusstake av mamma och pappa när jag flyttade hemifrån för 17 år sedan (den hade vi haft sedan jag var barn) och den har jag hållt liv i sedan dess...fram tills förra året vill säga.

Nu verkar den vara ohjälpligt slut, så förra året köpte jag en på loppis för en spottstyver.

Den gamla ligger dock kvar i ett skåp och din uppmaning att sköta om grejerna gör att jag ska göra ett försök till med den.

Skulle jag mot alla odds få igång den behåller jag gärna båda. Nu har ju jag också familj...och flera fönster än jag hade in 1:an. :-)

http://ekomuppen.wordpress.com

 
Sabina

Sabina

30 november 2009 22:23

roligt att höra! Jag pillade upp de små metallpiggarna som sitter i kontakt med glödlamporna, de hade trycks ner så att det inte var någon kontakt. så himla enkelt!

http://miljobloggen.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av miljobloggen - 14 mars 2010 11:05

NY ADRESS: EKOREKOBLOGG.WORDPRESS.COM    

Av miljobloggen - 19 februari 2010 22:43

Hej!   Jag får ingen inspiration till min nya blogg och faktum är att jag saknar att miljöblogga! Men jag vill ändå byta bloggsajt och passar samtidigt på att byta namn på bloggen till Ekorekoblogg eftersom det är mer catchy och säger samtidigt m...

Av miljobloggen - 27 januari 2010 22:44

Vill bara ta tillbaka min pretentiösa inställning till min nya blogg. Har nu bestämt mig för att inte sträva efter att göra den så himla djup som jag hade tänkt. Tar bara lusten ifrån en att skriva. Däremot hoppas jag göra den välskriven, stundtals t...

Av miljobloggen - 27 januari 2010 17:01

Från och med idag kommer ni kunna hitta mig på en ny adress.   Jag har funderat på att byta adress ända sedan de började med reklam här på bloggplatsen. Jag har också känt att namnet på bloggen, miljöbloggen, har varit lite för begränsande ämnesm...

Av miljobloggen - 2 november 2009 22:30

All plast som någonsin tillverkats finns fortfarande kvar i vår miljö. Vanlig plast kan inte brytas ner...   Den 19 december - mitt i julruschen - vill vi i Uppsala studentkårs miljögrupp att Du ska stanna upp och fundera över om Du verkligen beh...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se